Turecký kebab: cesta chuťovým rájem

Pokud si vybavíte Turecko, pravděpodobně vás napadne dovolená, moře, slunce a samozřejmě – kebab. Ano, ten slavný kebab, který si mnoho lidí spojuje s rychlým občerstvením na rušné ulici. Ale Turecko nabízí mnohem víc než jen ten stereotyp. Je to země, kde se kebab stává uměním, a kde každý region má svůj vlastní přístup k této ikonické lahůdce.

Döner kebab:

Döner Kebab, pravděpodobně nejznámější turecký kebab, své jméno získal díky způsobu přípravy masa, které se pomalu peče na rotačním rožni, je obraceno a krájeno na tenké plátky. Toto maso se pak buď podává v roli, na tenkém „lávovém“ chlebu, nebo na talíři s různými omáčkami. Kvalita masa je klíčovým prvkem, a v Turecku se používá skopové, hovězí nebo kuřecí maso.

Iskender kebab:

Iskender kebab, pocházející z města Bursa, je doslova kalorickým orgasmem. Grilované döner maso se nakrájí na tenké plátky a položí se na křupavý chléb. Poté je maso zalito rajčatovou omáčkou a rozpuštěným máslem. Podává se s přírodním jogurtem a grilovanou zeleninou, vytvářející tak chuťový zážitek, který si zamilujete, ale mohl by zaspat na vás.

Adana kebab:

Adana Kebab, typický pro město Adana na jihu Turecka, se vyrábí pouze z mletého skopového masa s tukem z ocasu. Výrazná chuť tohoto grilovaného masa pochází z koření a feferonek „pul biber“, které jsou mu přidány. Podává se na talíři s grilovanou zeleninou, syrovou cibulí a bulgurem.

Şiş kebab:

Şiş Kebab znáte, ale v Turecku je to jiný zážitek. Maso je nakrájeno na kostky a peče se na špíze. Podává se s grilovanou zeleninou a kroupami nebo je zabaleno do tenkého chleba, vytvářejíc tak dürümský kebab.

Beyti kebab:

Beyti Kebab spojuje mleté skopové nebo hovězí maso, grilované a zabalené v „lávovém“ chlebu. Zalije se rajčatovou omáčkou a podává se s přírodním jogurtem a pečenou zeleninou.

Tyto jsou jen vrcholem ledovce. Každý region má své vlastní kebaby, každý s unikátní chutí a tradicí. Ať už se vydáte kamkoliv v Turecku, vždy objevíte něco nového, chutného a nezapomenutelného.

Turecká kuchyně není jen o jídle, je to cesta chuťovým rájem. Takže, při své další dovolené v Turecku, nechte se unést vůní kebabu a ochutnejte autentické lahůdky, které vám tato země nabízí.

Naplňte své výlety v Turecku vůní grilovaného masa, čerstvým jogurtem a aromatickým kořením. Buďte cestovatelem, který si odnáší nejen památky, ale také chuťové vzpomínky. Turecko je nejen destinace, je to kulinářský ráj na každém kroku. Tak co, kam směřuje váš další výlet do této nádherné země? Nenechte si ujít chuť Turecka!

Plaťte v autobuse